Izuzetno ukusne posne štanglice sa šampinjonima

Sastojci: 1 Veća glavica crnog luka 500 g Šampinjona So,biber,začin,malo ulja Za testo: 500 g Brašna/T 400 meko 1/2 Kocke svežeg kvasca(25 g) 1/2 Kašičice šećera 1 Kašičica soli 180 ml Gazirane vode+1-2 kašike po potrebi 180 ml Ulja I još: 6-7 Kašika kečapa Origano po potrebi 100 g Biljnog kačkavalja Priprema: 1 Veću glavicu crnog luka sitno iseckajte .Dinstajte na zagrejanom ulju dok ne omekša.Dok se luk dinsta na umerenoj temperaturi,sitno iseckajte.500 g šampinjona.Kada luk omekša dodajte iseckane šampinjone .Dinstati dok ne ispari ava tečnost koju su pustili šampinjoni i dok šampinjoni ne omekšaju pri kraju dinstanja dodajte:so/1/2 kašičice ili po ukusu,biber.Ostaviti da se ohladi.U činiju dodati za testo:500 g brašna,1/2 kašičice svežeg kvasca,1/2 kašičice šećera,180 ml gazirane vode,180 ml ulja,1 kašičica soli .Od navedenih sastojaka umesite testo.Testo treba da bude meko,ako je potrebno dodajte 1-2 kašike gazirane vode.Umešeno testo ostaviti da odstoji oko 15 minuta.Nakon 15 minuta testo podeliti na 3 dela Prvi deo testa možete razvući na papiru za pečenje prema dimenzijama pleha u kojem ćete peći.U videu pleh 30×28 cm.Razvučenu koru prebacite u pleh.Za premazivanje kore:2-2,5 kašike kečapa ,origano po ukusu ,1/2 šampinjona poređati po kori .Drugu koru razvučete pa stavite preko šampinjona premažete kačap ,poređate ostatak šampinjona stavite treću koru i premažite kečapom .100 g biljnog kačkavalja izrendati pa posuti preko kolača .Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 20-25 minuta u zavisnosti od vaše rerne.Kada se ohladi isecite krajeve. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru