Izuzetno ukusne posne štanglice sa šampinjonima
Sastojci:
1 Veća glavica crnog luka
500 g Šampinjona
So,biber,začin,malo ulja
Za testo:
500 g Brašna/T 400 meko
1/2 Kocke svežeg kvasca(25 g)
1/2 Kašičice šećera
1 Kašičica soli
180 ml Gazirane vode+1-2 kašike po potrebi
180 ml Ulja
I još:
6-7 Kašika kečapa
Origano po potrebi
100 g Biljnog kačkavalja
Priprema:
1 Veću glavicu crnog luka sitno iseckajte .Dinstajte na zagrejanom ulju dok ne omekša.Dok se luk dinsta na umerenoj temperaturi,sitno iseckajte.500 g šampinjona.Kada luk omekša dodajte iseckane šampinjone .Dinstati dok ne ispari ava tečnost koju su pustili šampinjoni i dok šampinjoni ne omekšaju pri kraju dinstanja dodajte:so/1/2 kašičice ili po ukusu,biber.Ostaviti da se ohladi.U činiju dodati za testo:500 g brašna,1/2 kašičice svežeg kvasca,1/2 kašičice šećera,180 ml gazirane vode,180 ml ulja,1 kašičica soli .Od navedenih sastojaka umesite testo.Testo treba da bude meko,ako je potrebno dodajte 1-2 kašike gazirane vode.Umešeno testo ostaviti da odstoji oko 15 minuta.Nakon 15 minuta testo podeliti na 3 dela Prvi deo testa možete razvući na papiru za pečenje prema dimenzijama pleha u kojem ćete peći.U videu pleh 30×28 cm.Razvučenu koru prebacite u pleh.Za premazivanje kore:2-2,5 kašike kečapa ,origano po ukusu ,1/2 šampinjona poređati po kori .Drugu koru razvučete pa stavite preko šampinjona premažete kačap ,poređate ostatak šampinjona stavite treću koru i premažite kečapom .100 g biljnog kačkavalja izrendati pa posuti preko kolača .Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 20-25 minuta u zavisnosti od vaše rerne.Kada se ohladi isecite krajeve.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment