Keks torta sa čokoladom i orasima
Sastojci:
250 g Petiti keksa
200 ml Mleka sobne temperature za namakanje keksa (keks treba potopiti što više u mleko,ali ipak paziti da se ne raspadne).
Za fil:
3 Jaja
200 g Čokolade(Koristila sam 100 g mlečne i 100 g za kuvanje).
250 g Maslaca ili margarina sobne temperature
200 g Šećera u prahu
Može se dodati aroma ruma u fil
200 g Mlevenih oraha(Orahe je najbolje upržiti u rerni 10 minuta na 180 stepeni,ohladiti ih i samleti.Prženi orasi su mnogo ukusniji
Priprema:
U činiju dodati 3 jaja i penasto umutiti .Dodati 200 g čokolade(100 g mlečne,100 g za kuvanje)jaja i čokoladu neprestalno mešati na pari sve dok se čokolada ne istopi skinuti sa pare i ohladiti 15 minuta.Umutiti 250 g maslaca ili margarina sobne temperature.Dodati 200 g šećera u prahu .Dobro izmiksati maslac i šećer .Sad već dobro ohlađenu kremu dodavati na 3 puta,dodati 200 g mlevenih oraha .Mikserom kratko mutiti.Orahe sam ranije pržila 10 minuta na 180 stepeni tek tada dobije pravi ukus .Pripremite oko 520 g keksa i 200 ml mleka sobne temperature.Keks je što duže namakati u mleku i ređati na tacnu preko namočenog keksa naneti fil(oko 4 pune kašike)ovaj postupak ponoviti 5 puta premazati tortu .Na kraju tortu posuti mlevenim orasima.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment