Makedonska lazanja

Sastojci: 500-1 kg Junrćeg mlevenog mesa 2 Glavice crnog luka 2-3 Šargarepe 1-2 Praziluka 1 Čen belog luka 1 Čaša pasiranog paradajza Začin po želji 500-1 kg Penne italijanske Bešamel sos: 2 Kašike ulja 2 Kašike brašna 150-200 ml Mleka ,so Još: 200 gr Mocarele rendane 200 gr Parmezana Priprema: U blenderu iseckati praziluk,šargarepu,crni luk kada smo iseckali sipati u tiganj onda ćemo iseckati drugi deo luk,praziluk,šargarepu dodati maslinovo ulje staviti na ringlu i dinstati dodati malo putera dodati 1 čen belog luka ,dodati oko 800 gr junećeg mesa ispržiti sipati 1 šolju pasirnog paradajza začiniti po ukusu ,vegete,bibera kada smo namestili smesu.Sada ćemo sipati u šerpu vodu kada je provrela sipati testeninu.Sada ćemo pripremiti bešamel:u šerpu sipati 2 kašike ulja,2 kašike brašna promešati dodati 150-200 ml mleka ,soli nastaviti mešati da se zgusne.Pleh nauljiti pa staviti dole meso ,pa penne poređati pa posuti bešamel sosom pa ponoviti isti postupak posuti mocarela sirom ,bešamel sosom pa završni postupak .Kada smo to završili posuti parmezanom rernu uključiti na 180 stepeni oko 45 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru