Najkremastija posna torta/bogat ukus čokolade,kokos
Sastojci za koru:
200 ml Mlake vode
6 Kašika šećera
2 Kašike džema
1/2 Kašičice sode bikarbone
2 Kašike kakao praha
1 Vanilin šećer
6 Kašika šećera
6 Kašika kokosa
1 Kašičica praška za pecivo
Za fil:
500 ml Posnog mleka
5-6 Kašika šećera
5 Kašika griza
1 Vanilin šećer
50 g Posnog margarina
80 g Posnog šlaga
150 g Kokosa
100 g Posne čokolade
I još:
120 g Posnog šlaga
Gazirana voda
Priprema:
Za koru je potrebno:
U činiju dodati 200 ml mlake vode,6 kašika šećera,2 kašike džema po izboru,1/2 kašičice sode bikarbone ,2 kašike kakao praha,1 vanilin šećer,6 kašika brašna,6 kašika kokosa,1 kašičica praška za pecivo.Kalup br 22 obložite papirom za pečenje.Peći na 200 stepeni oko 20 minuta ili u zavisnosti od vaše rerne proverite čačkalicom.Smesu sipati u pleh .Prebacite na tanjir .Pripremite fil:500 ml posnog mleka,5-6 kašika šećera,5 kašika griza,1 vanilin šećer.Skuvajte uz neprestalno mešanje.Sklonite sa vatre i dodajte 50 g posnog margarina.Ostavite da se ohladi,100 g posne čokolade iseckajte .Kada se ohlde malo umutite dodajte 80 g posnog šlaga .Umutite.Fil mora biti hladan ne mlak.dodajte 150 g kokosa,100 g iseckane čokolade .Nanesite preko kore.120 g posnog šlaga umutite sa uputstva sa gaziranom vodom .Premažite tortu.Dekorišite po želji.Ostavite da se lepo stegne.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment