Najkremastija posna torta/bogat ukus čokolade,kokos

Sastojci za koru: 200 ml Mlake vode 6 Kašika šećera 2 Kašike džema 1/2 Kašičice sode bikarbone 2 Kašike kakao praha 1 Vanilin šećer 6 Kašika šećera 6 Kašika kokosa 1 Kašičica praška za pecivo Za fil: 500 ml Posnog mleka 5-6 Kašika šećera 5 Kašika griza 1 Vanilin šećer 50 g Posnog margarina 80 g Posnog šlaga 150 g Kokosa 100 g Posne čokolade I još: 120 g Posnog šlaga Gazirana voda Priprema: Za koru je potrebno: U činiju dodati 200 ml mlake vode,6 kašika šećera,2 kašike džema po izboru,1/2 kašičice sode bikarbone ,2 kašike kakao praha,1 vanilin šećer,6 kašika brašna,6 kašika kokosa,1 kašičica praška za pecivo.Kalup br 22 obložite papirom za pečenje.Peći na 200 stepeni oko 20 minuta ili u zavisnosti od vaše rerne proverite čačkalicom.Smesu sipati u pleh .Prebacite na tanjir .Pripremite fil:500 ml posnog mleka,5-6 kašika šećera,5 kašika griza,1 vanilin šećer.Skuvajte uz neprestalno mešanje.Sklonite sa vatre i dodajte 50 g posnog margarina.Ostavite da se ohladi,100 g posne čokolade iseckajte .Kada se ohlde malo umutite dodajte 80 g posnog šlaga .Umutite.Fil mora biti hladan ne mlak.dodajte 150 g kokosa,100 g iseckane čokolade .Nanesite preko kore.120 g posnog šlaga umutite sa uputstva sa gaziranom vodom .Premažite tortu.Dekorišite po želji.Ostavite da se lepo stegne. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru