Najsočnija piletina koju sam do sada pravila

Sastojci: 1/2 kg Pilećeg filea 2 Kašike brašna So,biber,origano 50 gr Putera za prženje 200 ml Mleka Priprema: Piletinu iseći na šnicle na malo veće komade kosti sam ostavila za pileću čorbu.Posoliti sve sa jedne strane,pobiberiti nemojte puno jrl i kasnije ide so i biber možete malo utrljatiposuti brašno na svaku šniclu i utrljamo isto ćemo tako uraditi i sa iste strane .Zatim u tiganj istresemo puter i otopimo na rastopljen puter ređamo piletinu i pržimo sa obe strane da dobiju zlatnu boju drugu turu vraćamo i sve sjedinimo začinimo još malo pobiberimo dodamo još malo origana zalijemo sa mlekom ovako pripremljenu piletinu ćete pokriti i kuvati još 10 minuta prevrnuti i ostaviti.I ponovo da se skuva još 10 minuta sve na laganoj vatri.Meso je spremno i ostalo je još da spremim prilog i supicu jako lepo izgleda ,miriše uz ovo možete bilo koji krompir,bilo da je pire,bilo da je pomfrit iz rerne . Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru