Posne kiflice sa Majonezom /najednostavnije i najbrže

Sastojci: 200 ml Biljnog mleka ili vode i još 250 ml vode 40-50 g Svežeg kvasca 1 Puna kašika šećera 2 Pune kašike soli 1 Kašika alkoholnog sirćeta 1 kg Mekog brašna 80 ml Ulja+za rad sa testom 150 gr Posnog majoneza 100 g Posnog margarina 2 Kašike kečapa Malo začinske paprike Za premaz ako želite hrskavu koricu: 2 Kašike brašna 2 Kašike majoneza Vode da bude redak ili majonez da bude mekane korice Za posipanje semenke po želji ,lan i susam Priprema: U činiju dodati 40-50 g svežeg kvasca,1 kašiku šećera,200 ml bademovog mlakog mleka ,250 ml vode tople mešam da se svi sastojci sjedine i ostavim na toplo da se aktivira nekih 5 minuta.U 250 ml zagrejane vode dodajte oko 80 ml ulja i dodajte u kvasac,4 kašike posnog majoneza,1 kašiku alkoholnog sirćeta,1 kg mekog brašna umesiti kašikom 2 pune kašike soli i zatim rukom mesim srednje elastično tvrdo testo mesite dok se ne odvoji od posude nauljite radnu površinu i još malo premesite testo podelite na 8 jednakih delova ukoliko želite da kiflice budu masnije isecite na više nauljiću i tacnu na koju ću ređati jufkice sada svaki komad testa umesiću i premazaću ih uljem i prekriti providnom folijom kako bi jufkice narastile .Radnu površinu premazati uljem i razvući oko 4 jufkice premazati posnim margarinom jufkice poređati jednu preko druge još malo razvući posuti jednu stranu semenkama,susamom,lanom.Drigu jufku premazati majonezom možete i kečapom .A sledeće testo koje razvučem premazaću kečapom svaku četvrtinu uvijati ređati na pleh obložen pek papirom .Ponoviću postupak i sa drugom polovinom testa .Pripremiću premaz od dve kašike brašna,majonezom i vodom zatim preko svake kiflice dodajem komadić margarina ostavim da odstoje u toplim nekih sat vremena .Peći na 200 stepeni oko 18 minuta.Pečene kiflice pokrivam da malo omekšaju .Ove svetlije su mazane margarinom u sredini ,a ove druge su sa kečapom i paprikom. Projatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru