Slavska posna sarma
Sastojci:
1 Veća glavica kupusa
Šolja pirinča
4-7 Krompira
4,5 Glavica crnog luka
3,4 Čena belog luka
3,4 Šargarepe
So,biber,vegeta,tucana paprika,lovorov list
Vode po potrebi
Priprema:
Za početak ćemo odvojiti liske za sarmu i odseći peteljkice da bi moglo lepo da se savija ,šargarepu izrendati iseckati luk crni i beli,izrendati krompir.Crni i beli luk dinstati ,dodati šargarepu dinstati ,dodati izrendani krompir oko 4 komada ,dodati pirinač,dodati crvenu papriku ,vegetu,1 lovorov list,biber sve lepo promešati.Par liski pokriti dno šerpe pa početi sa savijanjem sarmi dodati malo paprike vegete,bibera,lovorov list kada smo poređali sarme ostatak fila preliti preko sarmi dodati vode do gore pa poređati liske.Dodati malo paprike,vegete,bibera,lovorov list.Kuvamo od prilike 2-3 sata.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment