Čokoladni kolač

Sastojci: 180g+250 g Maslaca sobne temperature 170 g+240 g Šećera 3+4 Jaja TO 1+1 Kašika ekstrakta vanile 180 g+180 g Brašna TO 4 g+8 g Praška za pecivo 5 g Crvene boje 40 g Kakao praha 20 g Čokolade u komadićima Priprema: Crvenu koru pripremite tako što ćete penasto umutiti maslac i šećer.Jaja dodavajte jedno po jedno,konstantno muteći,pa konačno dodajte vanilu.Na kraju dodajte brašno,prašak za pecivo i crvenu boju.Dobro sve izmešajte,pa izlijte u praugaoni kalup ,predhodno podmazan uljem.Pecite 40-50 minuta na 180 stepeni.(po potrebi pokrijte folijom).Prohladite kolač,izvadite ga iz kalupa i ostavite da se dobro ohladi.Kakao koru pripremite tako što ćete penasto umutiti maslac i šećer.Jaja dodavajte jedno po jedno,konstantno muteći pa konačno dodajte vanilu,na kraju dodajte suve sastojke:prašak za pecivo,brašno,kakao i čokoladu pa dobro umutite smesu.Izlijte 1/4 smese na dno kalupa,predhodno podmazanog uljem,pa špatulom napravite udubljenje na sredini.Uzmite podpuno ohlađen crveni kolač i isecite ga na parčad širine vašeg kalupa(3 cm).Kalup u obliku srca,iz svakog parčeta izvadite oblik srca,pa iz spojene jedne uz drugu poređajte u predhodno pripremljeni kalup.Prelijte ostatkom fila sa svih strana,pa stavite da se peče 50-60 minuta na 180 stepeni.(po potrebi pokrijte folijom).Služite blago prohlađeno prelivenim čokoladnim ganašom.Ganaš pripremite tako što otopite 100 g slatke pavlake. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru