Neskvik torta

Sastojci za koru: 5 Belanjaca 5 Kašika šećera 8 Kašika mlevenih oraha 1 Kašika brašna Pečemo tri kore Pleh 24×34 cm Preliv za kore: 300 gr Čokolade za kolače 200 gr Margarina Fil I: 15 Žumanaca 10 Kašika šećera 30 gr Vanilin šećera 10 Kašika oštrog brašna 1 L Mleka 250 gr Margarina 150 gr Šećera u prahu 300 gr Neskvik praha Fil II: 300 gr Krem šlaga u prahu 350 ml Hladnog mleka Dekoracija: 200 ml Slatke pavlake 200 gr Čokolade za kolače Šlag po želji Priprema: U činiju dodati 5 belanjaca umutiti sa 5 kašika šećera ,8 kašika mlevenih oraha i dodajem 1 kašiku brašna izmešati lagano mutim da belanjca nepadnu umeđuvremenu rernu zagrejati na 200 stepeni .Sipati smesu i peći oko 15 minuta.Na isti način sam ispekla još dve kore .Preliv za kore :U šerpicu dodati 300 gr čokolade za kolače,200 gr margarina staviti na laganu vatru da se istopi lagano rasporediti preko kora lepo špatulom poravnati i ostaviti da se čokolada stegne .Fil I:U šerpicu dodati 15 žumanaca i 10 kašika šećera ,30 gr vanilin šećera,10 kašika oštrog brašna,od 1 litre mleka dodavati u smesu dok ne napravim lepu smesu za ukuvavanje kao puding.U šerpu sipam ostatak mleka kada se mleko dovoljno zagreje ja ću da ukuvam fil mutite neprestano na umerenoj temperaturi da ne zagori vrlo brzo će početi i da se steže mešajte da nema grudvica odtavite da se fil ohladi.Margarin sobne temperature penasto ću razmutiti ,10 gr šećera u prahu a zatim ću dodavati ohlađen dil od žumanaca dobro ću sve sjediniti mikserom kada sam to uradila dodajem 300 gr neskvik praha to je jedna kesica od 300 gr dobro ću sjediniti mikserom .Sada ću pripremati i drugi fil II:U činiju dodati 300 gr šlaga u prahu,350 ml hladnog mleka .Sada krećem sa filovanje izuzetno je bogata sa filom stavila sam 6 kašika i onda sam stavila 4 kašike šlaga ,staviću drugu koru naneti 6 kašika fila i 4 kašike šlaga ,staviti treću koru nastavljam dalje sve dok ne potrošim materijal celu tortu lepo premazati i ukrasiti ostatkom fila celu tortu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru