Posno sočivo sa povrćem brzo i zdravo proteinskog jelo

Sastojci: 500 g Zelenog sočiva 3 Šargarepe 2 Praziluka 2 Čena belog luka 750 g Povrtnog temeljca Supena kašika maslinovog ulja Začini po izboru(ja sam stavio biber i beli luk u prahu) Priprema: U činiju sipajte 500 g zelenog sočiva i prelijte ga vodom tako da voda bude 5 cm preko sočiva.Dok sočivo stoji u vodi,seckamo 3 šargarepe,2 praziluka i beli luk.Kada sve to isečemo,ugrejemo ulje u šerpu u kojoj ćemo spremati jelo i onda ubacujemo praziluk i šargarepu da se dinstaju na srednjoj vatri nakon 2-3 minuta dodajemo začine po želji (ja sam dodao biber i beli luk u prahu).Sve to sjedinimo.Dodajemo povrtni temeljac u izdinstano povrće i na kraju dodajemo beli luk.Ostavljamo to još minut da se kuva i ubacujemo sočivo koje smo predhodno iscedili od vode u kojoj je stajalo.Sočivo kuvamo na srednjoj vatri 30-45 minuta.Nakon toga naše jelo je gotovo i spremno za serviranje. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru