Posno sočivo sa povrćem brzo i zdravo proteinskog jelo
Sastojci:
500 g Zelenog sočiva
3 Šargarepe
2 Praziluka
2 Čena belog luka
750 g Povrtnog temeljca
Supena kašika maslinovog ulja
Začini po izboru(ja sam stavio biber i beli luk u prahu)
Priprema:
U činiju sipajte 500 g zelenog sočiva i prelijte ga vodom tako da voda bude 5 cm preko sočiva.Dok sočivo stoji u vodi,seckamo 3 šargarepe,2 praziluka i beli luk.Kada sve to isečemo,ugrejemo ulje u šerpu u kojoj ćemo spremati jelo i onda ubacujemo praziluk i šargarepu da se dinstaju na srednjoj vatri nakon 2-3 minuta dodajemo začine po želji (ja sam dodao biber i beli luk u prahu).Sve to sjedinimo.Dodajemo povrtni temeljac u izdinstano povrće i na kraju dodajemo beli luk.Ostavljamo to još minut da se kuva i ubacujemo sočivo koje smo predhodno iscedili od vode u kojoj je stajalo.Sočivo kuvamo na srednjoj vatri 30-45 minuta.Nakon toga naše jelo je gotovo i spremno za serviranje.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment