Torta markiza
Sastojci:
250 g Putera ili margarina
250 g Šećera u prahu (po želji možete smanjiti količinu)
9 Jaja
300 g Čokolade za kuvanje
2-3 Pakovanja piškota u zavisnosti od veličine kalupa za tortu
Malo mleka
100 g Šlaga
300 ml Mleka
Priprema:
Puter ili margarin sobne temperature umutite sa polovinom šećera u prahu.Belanjca umutite u sneg uz dodatak prstohvata soli.Žumanca skuvajte na pari sa preostalim šećerom u prahu i mutite žicom oko 15 minuta.Zato vreme otopite čokoladu.U umućen puter dodajte jaja,otopljenu čokoladu i mutite mikserom.U prohlađenu smesu postepeno dodajte belanjca i špatulom lagano sjedinite.Po obodu u dno kalupa ređajte piškote koje ste predhodno samo na trenutak umočili u mleko.Umesto piškota možete da koristite i drugi omiljeni keks.Izručite fil i ostavite u frižideru da se dobro stegne.Pre serviranja premažite tortu umućenim šlagom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment