Torta markiza

Sastojci: 250 g Putera ili margarina 250 g Šećera u prahu (po želji možete smanjiti količinu) 9 Jaja 300 g Čokolade za kuvanje 2-3 Pakovanja piškota u zavisnosti od veličine kalupa za tortu Malo mleka 100 g Šlaga 300 ml Mleka Priprema: Puter ili margarin sobne temperature umutite sa polovinom šećera u prahu.Belanjca umutite u sneg uz dodatak prstohvata soli.Žumanca skuvajte na pari sa preostalim šećerom u prahu i mutite žicom oko 15 minuta.Zato vreme otopite čokoladu.U umućen puter dodajte jaja,otopljenu čokoladu i mutite mikserom.U prohlađenu smesu postepeno dodajte belanjca i špatulom lagano sjedinite.Po obodu u dno kalupa ređajte piškote koje ste predhodno samo na trenutak umočili u mleko.Umesto piškota možete da koristite i drugi omiljeni keks.Izručite fil i ostavite u frižideru da se dobro stegne.Pre serviranja premažite tortu umućenim šlagom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru