Ukusna piletina za nekoliko minuta
Sastojci:
6 Pilećih nogu
1 Luk,2 čena belog luka
2 Paprike
15 Čeri paradajza
1 Šolja pulpe paradajza
200 ml Kreme
Rosemari,peršun
So,biber,paprika
Maslinovo ulje,puter
Priprema:
Pileće batake nasoliti,pobiberiti,posuti crvenu papriku i maslinovo ulje.Natrljati sa jedne i druge strane rukama .Staviti maslinovo ulje ili puter u tiganj pa pržiti pileće meso dok ne porumeni sa obadve strane ,dodati ruzmarin meso vaditi na tanjir.Iseckati 1 luk ,2 čena belog luka i 1 papričicu dinstati sa grančicom ruzmarina oko 2 minuta iseckati dve paprike crvenu i žutu i dinstati sa lukom.Iseckati čeri paradajz i dodati ga zajedno sa paprikom dinstati ,dodati 1 čašu pulpa paradajza sipati 200 ml kreme promešati dodati so i biber i dodati pileće meso krčkati sve zajedno oko 25 minuta.Iseckati peršun i dodati .Ostaviti da se zgusne nekoliko minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment