Zatvorene kiflice

Sastojci: 250 ml Mleka 10 g Suvog kvasca 1 Kašičica šećera 1 Kašičica soli 2 Jaja 30 ml Ulja 30 g Margarina 600 g Brašna Za nadev: 250 g Sira 1 Jaje 2 Kašike mleka 100 g Margarina Susam,kim Priprema: U posudu sipamo 250 ml toplog mleka sipamo 10 g suvog kvasca,1 kašičicu šećera promešamo i ostavimo da kvasac naradte u činiju sipamo polovinu brašna od 600 g koliko nam je potrobno napravimo rupu u sredini stavimo kašičicu soli ,nadošli kvasac,2 jajeta,30 ml ulja,30 g rastopljenog margarina promešamo testo varjačom dodajemo ostatak brašna i mesimo rukom dobro zamesimo i dobijemo glatko testo i ostavimo da naraste.Kada testo naraste malo premesimo i podelimo na 4 dela svaki deo oblikujemo u lopticu i ostavimo još 10 minuta da odstoji.Za to vreme pripremamo nadev:u 250 gr sitnog sira dodajemo 1 belanjce i izmešamo žumance ostavimo za premazivanje.Uzmemo jednu lopticu razvučemo u krug i presečemo na 4 trougla uzmemo 1 trougao pa na sredinu stavimo nadev preklopimo dužnom stranom i pritisnemo krajeve preklopimo preko nadeva ovaj srednji deo malo razvučemo i uvijemo preko cele kiflice .Ređamo ih na pleh podmazan margarinom.U žumance stavimo 2 kašike mleka izmešamo i premažemo kiflice pospemo ih susamom i kimom na svaku kiflicu stavimo malo margarina pečemo ih u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 stepeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru