Zimski kolač od suvog voća/ukusno/posno/na vodi

Sastojci mere na čašu od 2 dl 270 g-2,5-3 šolje narendane bundeve najbolje muškarne 1,5 Kašičica cimeta 170 g-1 šoljica šećera Sok od pola limuna 1,5 Kašičica sode bikarbone 250 g-2 šoljice oštrog brašna 150 g-2 šoljice seckanih oraha 100 g-1 šoljica suvog voća bilo kog u videu brusnice 100 ml-1/2 šoljice ulja ili gazirane ili obične vode ako postite onda na vodi Po želji malo rendane kore limuna ili đumbira u prahu Prstohvat soli Za glazuru: Sok od pola limuna i šećer u prahu po potrebi u gustinu.Umesto glazure možete posuti šećerom u prahu ili premazati bilo kojim džemom.Može i bez ičega preko kolača će biti isto izvrstan Priprema: U činiju dodati rendanu muskatnu bundevu,270 g ,1,5 šoljicu cimeta,170 g šećera dodajem i 1,5 kašičicu sode bikarbone kako bi je i aktivirala dodajem i sok od pola limuna sve sastojke izmešati i ostaviti da odstoje najmanje oko 30 minuta dok bundeva ne odpusti svoj sok.U međuvremenu sa 2 šoljice oraha naseckati na sitno umesto oraha možete dodati druge orašaste plodove lešnik ili badem .U bundevu dodajem 250 g oštrog brašna ,1/2 šoljice ulja ukoliko postite možete dodati 1/2 šoljice gazirane ili obične vode zatim dodajem sitno seckane orahe i 100 g suvih brusnica može i bilo koje drugo suvo voće možete dodati malo rendane kore limuna ili 1/3 kašičice mlevenog đumbira ,dodajem i prstohvat soli da izbalansira slado bundeve sve sastojke izmešati i ostaviti da smesa odstoji dok se rerna ne zagreje 180 stepeni sipati u pleh obložen pek papirom i peći oko 35-40 minuta.Proverite na kraju čačkalicom da li je kolač pečen.U međuvremenu pripremiću glazuru od pola limunovog soka i šećera u prahu .Kolač izvaditi iz kalupa i dodajem najpre polovinu glazure dok je još uvek kolač topal da bi upijo kada se kolač ohladi dodajem drugu polovinu glazure da bi se održala na površini kolača. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru