Boranija sa jajima zaprećena u rerni

Sastojci: 1 kg Boranije 1 Puna kašika masti 2 Glavice crnog luka 1 Kocka za supu 1 Kašičica slatke aleve paprike Pola kašike brašna Malo soli Malo svežeg peršuna 4 Jajeta 500 ml Mleka Malo mlevenog crnog bibera Priprema: Staviti ulje da se zagreje dodati 2 glavice sitno iseckanog crnog luka,pripremiti 1 kocku za supu i dodavati po malo tečnosti dok se luk dinsta izdinstati luk da omekša i postane staklast.Dodati 1 kg boranije sveže ili iz zamrzivača boraniju izdinstati uz dodavanje po malo tečnosti,dodati 2 kašičice soli boraniju dinstati dok ne postane mekana(oko 30 minuta).Dodati 1 malu kašičicu slatke aleve paprike i pola kašike brašna sjedinite sve lepo i dodati malo seckanog peršuna.Boraniju prebacite u vatrostalni pleh dimenzija 18×28 cm.Umutite 4 jaja,postepeno dodati 500 ml mleka,dodati pola kašičice soli i malo mlevenog crnog bibera preliti boraniju stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru