Boranija sa jajima zaprećena u rerni
Sastojci:
1 kg Boranije
1 Puna kašika masti
2 Glavice crnog luka
1 Kocka za supu
1 Kašičica slatke aleve paprike
Pola kašike brašna
Malo soli
Malo svežeg peršuna
4 Jajeta
500 ml Mleka
Malo mlevenog crnog bibera
Priprema:
Staviti ulje da se zagreje dodati 2 glavice sitno iseckanog crnog luka,pripremiti 1 kocku za supu i dodavati po malo tečnosti dok se luk dinsta izdinstati luk da omekša i postane staklast.Dodati 1 kg boranije sveže ili iz zamrzivača boraniju izdinstati uz dodavanje po malo tečnosti,dodati 2 kašičice soli boraniju dinstati dok ne postane mekana(oko 30 minuta).Dodati 1 malu kašičicu slatke aleve paprike i pola kašike brašna sjedinite sve lepo i dodati malo seckanog peršuna.Boraniju prebacite u vatrostalni pleh dimenzija 18×28 cm.Umutite 4 jaja,postepeno dodati 500 ml mleka,dodati pola kašičice soli i malo mlevenog crnog bibera preliti boraniju stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment