Bosanski burek onaj pravi i najukusniji-sa mesom

Sastojci 1 kg Brašna 2 Kašičice soli 500 ml Vode 150 gr Masti-biljne ili putera 200-260 ml Ulja 800 gr-1 kg Junećeg mlevenog mesa 2 Glavice crnog luka-400 gr So,biber 6-8 Kašika vode Priprema: U činiju dodati 100 g brašna napraviću udubljenje i dodaću 2 ravne kašičice soli i običnu vodu sobne temperature zamesiću testo.Zamešeno testo izvadite na pobrašnjenu površinu i lepo izradite da testo bude glatko podelite na 8 jufkica lepo oblikujte nakon što ste oblikovali uzmite jedan platon i premažite sa biljnom masti poređajte jufkice i još malo pomastite i špljoštite da bi što pre krenule jufkice prekrite folijom i ostavite da odstoje oko sat vremena.Za ptipremu bosanskog bureka potrebno je 800 gr mlevene junetine,2 glavice crnog luka iseckati ,5 kašika obične vode dodati soli po ukusu i mleveni biber sve lepo sjedinite.Razvući prvu jufku koliko možete poprskati malo masnoće pa presaviti jedan i drugi kraj pa ćete naneti fil i lagano saviti u krug prebaciti u pleh ili tepsiju ja sam savila 4 ,pa opet 4 .Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 25 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru