Čokoladni rolat koji svi vole

Sastojci: 5 Jaja Prstohvat soli 7 Kašika šećera 1 Vanilin šećer 5 Kašika brašna 2 Kašike kakao praha 1 Kašičica praška za pecivo Fil: 100 g Maslaca(sobne temperature 3 Kašike šećera u prahu 150 g Mlevenog keksa bevita 150-160 ml Mleka(ako pravite sa plazmom trebaće malo više mleka) 150 gr Krem sira 1 Vanilin šećer 2 Kašike Nutele Priprema: U činiju dodati 5 jaja,prstohvat soli,7 Kašika šećera ,1 vanilin šećer .Umutite.Dodati 5 kašika brašna,2 kašike kakao praha,1 kašičica praška za pecivo .Lepo sjedinite.Veliki pleh od električnog šporeta 45×35 cm obložite pek papirom.Sipajte smesu i poravnajte.Pleh malo lupite o sto da izbacite vazduh.Pecite na 190 stepeni oko 10 minuta.Proverite čačkalicom.Urolajte sa papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.U činiju dodati 100 g maslaca,3 kašike šećera u prahu.Sjedinite malo sa viljuškom.Umutite.150 g keksa bevita.Pripremite 150 ml mleka.Dodajte postepeno da dobijete kremastu smesu koja se lagano razmućuje.Ako radite sa plazmom verovatno će biti potrebno 30 ml mleka više jer plazma više upija.Skinite papir sa rolata.Skinite koricu sa rolata da bi se fil lakše mazao.Premazati filom .Urolajte.Ako urolate dužu stranu dobićete duži i tanji rolat koji možete poslužiti kao kolač,ako urolate kraću stranu rolata se može poslužiti kao torta.U činiju dodati 150 g krem sira ,1 vanilin šećer ,2 kašike nutele .Premažite rolat.Dekorišite po želji.Ostavite par sati u frižideru da se lepo stegne. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru