Čorbast grašak sa knedlama

Sastojci: 1 Glavica crnog luka 1 Veća šargarepa ili 2 manje 1 Krompir Meso možete pileće ili svinjsko ili juneće po izboru Ja koristim uvek pileće belo pri kuvanju graška Lovorov list Crvena paprika ili žuta,zelena 2 Čena belog luka Suvi začin,so,biber,mirođija Hladna zaprška: 1 Kašika brašna 1-2 kašičice crvene začinske paprike 150 ml Hladne vode Grašak ukoliko je sitan mlad kuva se 45 minuta Za knedle 2 Jaja 2 Kašike ulja Malo soli 2 Kašike griza 5-7 Kašika ravnih brašna Priprema: 1 veću šargarepu oprati ,očistiti i iseckati ,takođe je potrebno i jedan krompir iseckati na kockice,i jedna glavica crnog luka iseckati sitno ručno ili možete u secku .Belo meso iseckati na kockice u šerpu sipati ulje zagrejati i propržiti meso oko 5 minuta na srednjoj temperaturi ,zatim dodati glavicu iseckanog crnog luka i opet sve to ostaviti vrlo kratko da se sve to sa lukom proprži,nakon 2-3 minute dodati i šargarepu i krompir zatim prelite vrlo malo vode promešati i krčkati odprilike pet minuta a zatim dodati grašak 450-500 gr iz kesice zatim preliti vodu od prilike 1 l mlake vode u zavisnosti da li želite više čorbast ili da vam bude onako malo gust .Dodati lovorov list,crvenu baburu možete koristiti žutu ili zelenu ja volim više crvenu papriku oko 20 minuta dodati 2 čena belog luka grašak bi trebalo ukoliko je mlad da se kuva oko 45 minuta.Na kraju kuvanja začiniti po ukusu ja sam dodala 1 kašičicu bibera,so,mirođiju,slatku crvenu papriku.Za hladnu zapršku će nam biti potrebna 1 kašičica crvene paprikei i brašna izmešati i preliti preko graška. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru