Ćufte recept za najukusnije mesne okruglice u znaku od rajčice

Sastojci: 500 g Mlevenog mesa 1 Luk 100 g Pančete 100 g Riže 2 Kašike slatke crvene paprike 2 Kašičice seckanog peršuna 1/2 Kašičice sode bikarbone Vegeta,so,biber,1 jaje Pola šolje hlebnih mrvica 500 ml Tečne supe 200-300 ml Vode ili supe Za zapršku: 2 Kašike oštrog brašna 1 Kašičica začinske crvene mlevene paprike 150 ml Vode Priprema: Dinstati luk i pancetu nekoliko minuta da luk pusti aromu i da se panceta proprži.Sipati u šerpu vodu kuvati pirinač nekih 5 minuta dok pirinač nabubri.U činiju dodati mleveno meso,prokuvani pirinač,beli luk u prahu,pola kašičice sode bikarbone,mlevenu crvenu papriku,peršunov list sitno seckan,1 jaje i na kraju proprženi luk sve sjediniti i začiniti dodatno još malo biljnog začina ,papra.Ako je smesa mekana dodati hlebne mrvice izmešati.I praviti ćufte malo ih spljoštiti.Zagrejati ulje u tiganju i pržiti ćufte sa jedne i druge strane.Sipamo tečni paradajz u ćufte malo začiniti biljnim začinom i malo šećera da upije kiselinu iz rajčice ostaviti da se kuvaju nekih 7 minuta posle okrenuti sa druge strane i kuvati još nekih 15-20 minuta.10 minuta pre nego što su nam ćuftice kuvane ulijemo zapršku i ostavimo da prokuvaju 10 minuta.Ćuftice su gotove poslužujemo uz pire krompir. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru