Lazanje

Sastojci: 500 g Testa za lazanje Mocarela Parmezan Za sos: 45 ml Maslinovog ulja 25 g Putera 1 Glavica crnog luka 1 Stabljika celera 1 Šargarepa 150 g Pančete 400 g Mešanog mlevenog mesa 200 ml Soka od paradajza 2 Kašike paradajz pirea 200 ml Bujona Za bešamel: 100 g Putera 80 g Brašna 1 L Mleka 100 g Parmezana Muskatni orah Priprema: Istopite puter,pa dodajte brašno i dobro promešajte da ne ostane grudvice.Kada se smesa zgusne,sipajte mleko,a zatim dodajte parmezan,so,biber i muskatni orah,pa skuvajte bešamel stalno mešajući.Za ragu zagrejte maslinovo ulje i puter,dodajte sitno seckani luk,celer,šargarepu i pančetu,pa dinstajte 10 minuta na laganoj vatri dok luk ne omekša.Dodajte meso i dobro pržite.Pojačajte temperaturu,sipajte sok od paradajza i dodajte paradajz pire razmućen u malo bujona.Poklopite i kuvajte na tišoj vatri oko sat vremena.Na dno posude u kojoj ćete peći lazanje sipajte sos sa mesom,pokrijte listovima testa,pa ponovo sipajte sos,a onda i bešamel.Odozgo rasporedite cepkanu mocarelu i preko narendajte malo parmezana.Opet stavite sloj testa i tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke.Preko poslednjeg sloja testa sipajte bešamel,mocarelu i parmezan.Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.Pet minuta pred kraj pečenja sklonite foliju. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru