Lazanje
Sastojci:
500 g Testa za lazanje
Mocarela
Parmezan
Za sos:
45 ml Maslinovog ulja
25 g Putera
1 Glavica crnog luka
1 Stabljika celera
1 Šargarepa
150 g Pančete
400 g Mešanog mlevenog mesa
200 ml Soka od paradajza
2 Kašike paradajz pirea
200 ml Bujona
Za bešamel:
100 g Putera
80 g Brašna
1 L Mleka
100 g Parmezana
Muskatni orah
Priprema:
Istopite puter,pa dodajte brašno i dobro promešajte da ne ostane grudvice.Kada se smesa zgusne,sipajte mleko,a zatim dodajte parmezan,so,biber i muskatni orah,pa skuvajte bešamel stalno mešajući.Za ragu zagrejte maslinovo ulje i puter,dodajte sitno seckani luk,celer,šargarepu i pančetu,pa dinstajte 10 minuta na laganoj vatri dok luk ne omekša.Dodajte meso i dobro pržite.Pojačajte temperaturu,sipajte sok od paradajza i dodajte paradajz pire razmućen u malo bujona.Poklopite i kuvajte na tišoj vatri oko sat vremena.Na dno posude u kojoj ćete peći lazanje sipajte sos sa mesom,pokrijte listovima testa,pa ponovo sipajte sos,a onda i bešamel.Odozgo rasporedite cepkanu mocarelu i preko narendajte malo parmezana.Opet stavite sloj testa i tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke.Preko poslednjeg sloja testa sipajte bešamel,mocarelu i parmezan.Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.Pet minuta pred kraj pečenja sklonite foliju.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment