Lisnata pogača

Sastojci: 600 g Brašna 1 Kašika suvog kvasca ili(30 g s ežeg) 1 Kašika šećera 1 Jaje 450 ml Vode Fil za premazivanje: 200 g Putera 100 g Rendanog sira 3-4 Kašike pavlake ili kiselog mleka Priprema: U činiju dodati 200 ml vode,1 kašiku kvasca,1 kašiku šećera,1 kašičicu soli,malo brašna da se kvasac aktivira i mešajte ga samo 5 minuta.Dodajte 1 jaje,ostatak vode i brašna i mesite dok brašno ne počne da se lepi za prste .Izručiti testo na radnu površinu umesiti još malo testo stavite testo u činiju i namastite uljem prekrite ga folijom i ostavite sa strane da naraste.Umeđu vremenu pripremite fil:Istopite puter pa stavite 100 g rendanog sira ,3-4 kašike pavlake i sve to dobro izmešajte.Kada je testo naraslo malo ga razvucite i podelite na četiri dela.I svaki deo oblikujte u lopticu da bi se lakše razvuklo pokrite krpom da se testo nebi sušilo.Razvući prvu lopticu što tanje možete premažite ga skroz sa filom onda savite jednu trećinu gornje strane pa opet premažite suvu stranu plekopite donju trećinu pa opet premažite što je suvo pa savite u levu trećinu i desnu trećinu i pokrite sa krpim da se nesuši dok ne napravimo drugu pa onda ponovite sve još dva puta kad završite sva četiri.Razvucite prvi veličine tepsije u kojoj ćete peći prebacite ga u tepsiju i još malo razvucite rukama i namažite polovinu fila sve to ponovite još tri puta.I na kraju ga premažite istopljenim puterom.Pokrite ga krpom i ostavite da odstoji oko 15 minuta.Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.Zatim smanjite na 180 stepeni i pecite još 15 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru