Mak torta gotova za 15 minuta

Sastojci za kalup 26 cm: 250 g Šećera 250 g Mlevenog maka 50 g -5 kašika griza 30 g Vanilin šećera 900 ml Mleka 250 g Margarina ili 200 g maslaca 600 g Plazma keksa Za glazuru: 200 g Tamne čokolade za kuvanje(ili mlečne u tom slučaju 150 ml slatke pavlake) 50 g Bele čokolade za kuvanje ili mlečne 1 Kašika ulja Priprema: U šerpu dodati 250 gr šećera,250 gr mlevenog maka,5 kašika griza,30 g vanilin šećera promešati dodati 900 ml mleka promešati i kuvati na laganoj vatri da ne zagori kuvati oko 3-4 minuta da smesa ostane gusta dodati 250 g margarina ili 200 g maslaca,dodati 600 gr mlevenog keksa plazma sve dobro izmešati.Sipati smesu u kalup obložen pek papirom i ostaviti u frižider da se stegne dok pripremim glazuru.Za glazuru u šerpucu dodati 200 g čokolade za kuvanje ili mlečne i 1 kašiku ulja.Dodati 200 ml slatke pavlake zagrejane i preliti preko čokolade promešati pa dodati 50 g bele mlečne čokolade i 1 kašiku ulja da se istopi potom sipam u dresing kesu .Malo prohlađenom glazurom prespem tortu i prošaram belom čojoladom.Ostaviti u frižideru preko noći sutra dan skloniti kalup. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru