Mak torta gotova za 15 minuta
Sastojci za kalup 26 cm:
250 g Šećera
250 g Mlevenog maka
50 g -5 kašika griza
30 g Vanilin šećera
900 ml Mleka
250 g Margarina ili 200 g maslaca
600 g Plazma keksa
Za glazuru:
200 g Tamne čokolade za kuvanje(ili mlečne u tom slučaju 150 ml slatke pavlake)
50 g Bele čokolade za kuvanje ili mlečne
1 Kašika ulja
Priprema:
U šerpu dodati 250 gr šećera,250 gr mlevenog maka,5 kašika griza,30 g vanilin šećera promešati dodati 900 ml mleka promešati i kuvati na laganoj vatri da ne zagori kuvati oko 3-4 minuta da smesa ostane gusta dodati 250 g margarina ili 200 g maslaca,dodati 600 gr mlevenog keksa plazma sve dobro izmešati.Sipati smesu u kalup obložen pek papirom i ostaviti u frižider da se stegne dok pripremim glazuru.Za glazuru u šerpucu dodati 200 g čokolade za kuvanje ili mlečne i 1 kašiku ulja.Dodati 200 ml slatke pavlake zagrejane i preliti preko čokolade promešati pa dodati 50 g bele mlečne čokolade i 1 kašiku ulja da se istopi potom sipam u dresing kesu .Malo prohlađenom glazurom prespem tortu i prošaram belom čojoladom.Ostaviti u frižideru preko noći sutra dan skloniti kalup.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment