Musaka -kremasta i sočna

Sastojci: 1,5 kg Krompira 750 g Junfćeg mesa 250 g Crvenog luka 200 ml Pavlake 2 Jaja 1,5 dl Mleka So,papar,vegeta Mlevena slatka crvena paprika Priprema: U tiganj sipati 3-4 dc ulja na kome ćemo pržiti luk.Dodati juneće mleveno meso dinstati oko 7-8 minuta dodati soli.Po ukusu dodati biber ,dodati na kraju slatku crvenu mlevenu papriku promešati .Krompir iseći na krugove i isušiti ga staviti u činiju i dodati ulje i začine .Nauljiti pleh i rasporediti krompir .Pa dodati mleveno meso pa drugi red krompira pa foliju i peći na 180 stepeni oko 40 minuta.U činiju dodati 2 jaja ,200 ml pavlake kisele i 10 ml mleka umutiti pa preliti musaku i zapeci još 20 minuta na istoj temperaturi. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru