Musaka -kremasta i sočna
Sastojci:
1,5 kg Krompira
750 g Junfćeg mesa
250 g Crvenog luka
200 ml Pavlake
2 Jaja
1,5 dl Mleka
So,papar,vegeta
Mlevena slatka crvena paprika
Priprema:
U tiganj sipati 3-4 dc ulja na kome ćemo pržiti luk.Dodati juneće mleveno meso dinstati oko 7-8 minuta dodati soli.Po ukusu dodati biber ,dodati na kraju slatku crvenu mlevenu papriku promešati .Krompir iseći na krugove i isušiti ga staviti u činiju i dodati ulje i začine .Nauljiti pleh i rasporediti krompir .Pa dodati mleveno meso pa drugi red krompira pa foliju i peći na 180 stepeni oko 40 minuta.U činiju dodati 2 jaja ,200 ml pavlake kisele i 10 ml mleka umutiti pa preliti musaku i zapeci još 20 minuta na istoj temperaturi.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment