Najukusniji zimski kolač sa višnjama koji se topi u ustima.Neverovatna ukusna torta
Sastojci za testo:
4 Jaja
150 g(3/4 šolje)šećera
Malo soli
120 g(2,5)kakao praha
30 g Kukuruznog brašna
1 Kesica praška za pecivo
Za džem od višanja:
300 g(2 šolje) višanja
30 g (2 kašike )šećera
Za kremu:
2 Jaja
100 g(1/2 šolje)šećera
60 g(1/2 šolje)kukuruznog brašna
500 ml (2 šolje)mleka
400 g(2 šolje)pavlake 33% masti
50 g(1/4 šolje)šećera
Ostaviti u frižideru 4 sata
Za čokoladni sloj:
200 g Čokolade
100 g Putera
Priprema:
U činiju dodati 4 jaja,150 g šećera umutiti penasto ,prstijvat soli.U činiju dodati 120 g brašna,30 g kukuruznog skroba,30 g kakao praha,1 kašičicu praška za pecivo sve sjediniti pa dodajte malo po malo u smesu.Smesu prosejati sjediniti pa sipati u pleh obložen pek papirom za pečenje.Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.U činiju dodati 2 jaja,120 g šećera,60 g kukuruznog skroba promešati dodati 500 ml mleka kuvati na srednjoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne.Prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.U pleh izručiti 300 g trešanja ,30 g šećera prodinstati ostaviti da se ohladi.Odstraniti kalup podeliti koru na tri dela .U činiju dodati 400 g pavlake za šlag ,50 g šećera umutiti dodati puter nabeti na prvu koru razmazati pobacati višnje staviti drugu koru pa opet naneti fil razmazati pobacati višnje staviti treću koru naneti fil .Otopiti 200 g čokolade,100 g putera pa preliti preko torte razmazati.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment