Najukusniji zimski kolač sa višnjama koji se topi u ustima.Neverovatna ukusna torta

Sastojci za testo: 4 Jaja 150 g(3/4 šolje)šećera Malo soli 120 g(2,5)kakao praha 30 g Kukuruznog brašna 1 Kesica praška za pecivo Za džem od višanja: 300 g(2 šolje) višanja 30 g (2 kašike )šećera Za kremu: 2 Jaja 100 g(1/2 šolje)šećera 60 g(1/2 šolje)kukuruznog brašna 500 ml (2 šolje)mleka 400 g(2 šolje)pavlake 33% masti 50 g(1/4 šolje)šećera Ostaviti u frižideru 4 sata Za čokoladni sloj: 200 g Čokolade 100 g Putera Priprema: U činiju dodati 4 jaja,150 g šećera umutiti penasto ,prstijvat soli.U činiju dodati 120 g brašna,30 g kukuruznog skroba,30 g kakao praha,1 kašičicu praška za pecivo sve sjediniti pa dodajte malo po malo u smesu.Smesu prosejati sjediniti pa sipati u pleh obložen pek papirom za pečenje.Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.U činiju dodati 2 jaja,120 g šećera,60 g kukuruznog skroba promešati dodati 500 ml mleka kuvati na srednjoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne.Prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.U pleh izručiti 300 g trešanja ,30 g šećera prodinstati ostaviti da se ohladi.Odstraniti kalup podeliti koru na tri dela .U činiju dodati 400 g pavlake za šlag ,50 g šećera umutiti dodati puter nabeti na prvu koru razmazati pobacati višnje staviti drugu koru pa opet naneti fil razmazati pobacati višnje staviti treću koru naneti fil .Otopiti 200 g čokolade,100 g putera pa preliti preko torte razmazati. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru