Noisette torta
Sastojci:
16 Belanjaca
Prstohvat soli
6 Kašika šećera
3 Kašike kakaoa praha
200 g Mlevenog lešnika
1 Kesica praška za pecivo
6 Žumanaca
6 Kašika šećera
1 Vanilin šećer
50 g Gustina
150 g Čokolade
500 ml Mleka Belkino
125 g Maslaca,sobne temperature
100 ml Slatke pavlake
100 g Čokolade
Krupno seckani lešnik
Priprema:
Za grejte rernu na 180 stepeni.Umutite belanjca sa prstohvatom soli dok ne zapene pa dodavati postepeno šećer dok se belanjca ne umute u čvrst i sjajan šam.Dodati kakao prah,lešnik i prašak za pecivo i pomešati špatulom nežno da se sve sjedini.Nauljiti 3 kalupa prečnika 20 cm i izliti pojednako smesu u kalup.Peći 10 minuta kore pa ih izvaditi napolje da se prohlade.Umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok se ne uvećaju u volumen,dobiju svetlo žutu boju i sav šećer se ne rastopi.Dodati gustin i fil i umešati špatulom dok se ne sjedini.Otopiti 150 g čokolade na psri pa staviti sa strane.Staviti mleko u šerpu da provri,smanjiti temperaturu pa dodati smesu od žumanaca i mutiti na tihoj vatri dok se smesa ne zgusne.Dodati čokoladu i smesu i dobro sjediniti fil žicom za mućenje pa ga prekriti folijom i ostaviti po strani da se prohladi na sat vremena.Umutiti penasto maslac pa dodati fil,ili direktno dodati fil direktno ukoliko je fil još topao,i sjediniti sve zajedno.Filovati kore sa filom pa ostaviti u frižideru da se prohladi (najbolje preko noći).Otopiti čokoladu i slatku pavlaku iznad pare pa je ostaviti da se prohladi.Umutiti smesu mikserom kada se dobro ohladi i sa ovom smesom prekriti tortu sa svih strana .Posuti tortu krupno seckanim lešnicima i služiti.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment