Orah štanglice -Carski mesec/Kolač pun oraha predivnom ukusa

Sastojci za koru: 150 g Margarina 150 gr Šećera u prahu 70 g Brašna 150 gr Mlevenih oraha 4 Belanjceta Žuti fil: 4 Žumanceta 150 gr Šećera Fil sa orasima: 50 ml Mleka 100 gr Šećera 50 g Margarina 150 gr Mlevenih oraha Potrebno je oko 70-80 gr Mlevenih oraha za posipanje kolača Priprema: U činiju dodati margarin sobne temperature,šećer,brašno,mlevene orahe.Posebno umutiti 4 belanjceta postepeno dodavati u smesu od margarina i oraha i sve sjediniti špatulom koru peći na 180 stepeni oko 20 minuta.Dok se kora peče za to vreme pripremimo žumsnca sa šećerom zatim ćemo ovaj fil od žumanaca premazati preko vruće kore i vratiti u rernu da se peče još 20 minuta.Dok se žumanca u rerni suše na kori pripremićemo fil od oraha u šerpu sipati mleko ,šećer,margarin i ostaviti da prokuva isključite ringlu i u vrelo dodajte orahe sve to lepo promešajte da se fino sjedini i zatim ostavite na sobnoj temperaturi oko 15-20 minuta da se prohladi.Kada su se kora i fil prohladili potrebno je fil od oraha premazati preko kore i na kraju posuti mlevenim orahima ostavite preko noći da stoji i zatim možete seći. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru