Pončo torta

Sastojci: 4 Jaja srednje veličine Prstohvat soli 16 g Vanilin šećera 180 g Brašna 100 ml Mleka (sobne temperature) 100 g Biljnog ulja bez mirisa 220 g Brašna 40 g Kakaoa 10 g Praška za pecivo Priprema: U činiju dodati 220 g brašna,40 g kakao praha,10 g praška za pecivo sve izmešam i ostavim sa strane.U činiju dodamo 4 jaja ,oko 50g svaka bez ljuske na sobnoj temperaturi,prstohvat soli,dve kesice vanilin šećera umutiti sve dok ne zapeni mutiti 4 minuta .Dodati 100 g biljnog ulja i 100 ml mleka sobne temperature sve izmešati dok ne postane glatko prosejati celu smesu takođe sve izmešati mikserom.Sipati smesu u pleh obložen pek papirom peći na 175 stepeni oko35 minuta.Kada je kolač pečen ostaviti ga da se podpuno ohladi na sobnoj temperaturi,odmah je spreman za da se seče.Kolač preseći na pola i iseći ga na kvadrate .Koru premazati sokom od kivija .Iseckati 200 g suvih šljiva ,takođe iseckati 200 g oraha,višnje iz kompota,400 ml slatke pavlake,500 g maskarpone sira ,16 g vanilin šećera,150 gr šećera u prahu sve izmutiti mikserom dodati 400 g pavlake sa 30 posto masnoće.Premazati preko biskvita pa pobacati višnje iz kompota,ananas,seckane orahe,suve šljive.I seckani biskvit.Pa ostatak krema razmazati sve isto ponoviti.Premazati celu tortu i ukrasiti mrvicama čokolade. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru