Prasetina Svetog Marka

Sastojci: Svinjski but Krupna so Venecijanska mešavina(po 2 kašike cimeta,bibera i karanfilića) Mast,mešavina od 3 kašike meda 3 Kašike vina Priprema: Svinjski but dobro natrljajte solju,venecijanskom mešavinom i mašću.Meso stavite u crepaju ili neku drugu keramičku posudu i pecite ga oko dva sata.U zavisnoj fazi pečenja,nekih 10-15 minuta pre sklanjanja s vatre,but premažite s prelivom od vina i meda kako bi pečenje dobilo rubinsku hrskavu koricu.Pečenje se služi tek kada je dobro ohlađeno.Nije loše da ga čak i malo dotakne mraz,kao što se čini s božićnom pečenicom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru