Presanac

Sastojci za testo: 250 g Pšeničnog oštrog brašna 2 Supene kašike šećera 2 Supene kašike masti Celo jaje Prstohvat soli Za fil: 1 kg Švapskog sira 6 Žumanaca 6 Kašika brašna Sok i korica limuna Priprema: Umesite testo od navedenih sastojaka,prekrijte ga krpom i ostavite da odmori.Umeđuvremenu promešajte sastojke za fil da dobijete glatku,ujednačenu masu.Od limuna iskoristite i koricu i sok.Jufku utisnite u posudu u kojoj će se peći.Poželjno je da posuda bude dublja,keramička.Sipajte fil i pecite dok ne dobijete lepu zlatnu koricu.Preko fila možete da stavite neki ornament napravljen od testa. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru