Punjene pogače

Sastojci: 400 ml Mleka 1 Kašika šećera 30 g Kvasca 1 Jaje,1 belanjce 6 Kašika ulja 1 Prašak za pecivo 2 Kašičice soli 750-800 g Brašna 50 g Masti Za nadev: 400 g Spanaća 400 g Sira 1 Žumance za premazivanje Za posipanje:susam,lan,čurokot,kim Priprema: U činiju dodati 400 ml mleka sobne temperature u to ću dodati 30 g kvasca,zatim ću dodati 1 punu kašiku šećera,dodaću 1 jaje,1 belanjac sve razmutiti žicom,zatim ću dodati 6 kašika ulja,dodati 750-800 g brašna,dodati 2 kašičice soli,1 prašak za pecivo i jednostavno kašikom i kasnije rukom zamesite srednje možda malo čvršće testo za pogaču ali da bude glatko i da nema grudvica u sebi izradite lepo testo kašikom pa rukom izručite na pobrašnjenu radnu površinu samo malo premesite vratite u istu posudu gde ste mesili pokrite krpom i ostavite da odstoji jedno 15 minuta dok ne napravite fil.Nasekla sam jedno 400 g spanaća za dve pogačice ,dodati malo soli ignječiću spanać pa odvojiti u jednu posudu od viška spanaća iscediti ,400 g belog tvrđeg sira izdrobiti pa sjedinite spanać i sir.Zatim ćete uzeti testo koje je krenulo već da dolazi.Zatim ćete uzeti mast,puter šta već koristite malo samo podmažite radnu podlogu pa izvadite i malo pomastite testo i podelite na dva dela i rukom ili oklagijom istanjite testo zatim ćete uzeti polovinu fila pa napravite kao jednu grudvu i uviti testo u loptu lagano rukama utisnite pa stavite u pleh obložen pek papirom na isti način pripremiću i drugu pogaču ovako pripremljene pogačice premažite masnoćom sa kojom ste pripremali zatim ćete uzeti 1 žumanac pa njime premažite i možete uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni oko 25-30 minuta u zavisnosti od vaše rerne. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru