Štrudla sa jabukama
Sastojci:
600 g Brašna
1 Kašičica soli
2 Žumanceta
3 Kašike ulja
250-300 ml Vode
Za fil:
50 g Putera
250-300 gr Prezli
2,5 kg Neočišćenih jabuka
300 g Suvog grožđe
100 g Oraha
250 g Putera
Cimet,300 gr šećera
50 gr Šećera u prahu
Priprema:
U činiju dodati 600 g brašna,1 kašičicu soli,2 žumanca,2 kašike ulja,250-300 ml vode zamesiti testo podeliti na 3 jufkice prekriti folijom i ostaviti da odstoje 40 minuta da bi se opustile da možete lepo da razvučete testo.Jabuke očistiti i potopiti sa limunom da jabuke ne potamne.U tiganj staviti puter da se otopi pa dodati 250-300 gr prezle ispržiti da dobiju braon žutu boju ali da ne izgore .Nakon sat vremena narezane jabuke staviti u činiju dodati cimet koliko volite,dodati orahe i sjediniti .Prvu jufkicu staviti na pobrašnjenu površinu i razvucite oklagijom po celoj kori premažite puter ili margarin ili ulje zatim presaviti obe strane opet nanesite malo putera stavite jednu trećinu prezle a drugi deo šećer a onda ćete uzeti fil od jabuka pa uvijati lagano rolat zatim uzmite pleh obložen pek papirom isto tako ćete uraditi i sa druge dve jufke preostalim puterom ili margarinom zaliću štrudlu rernu sam uključila na 200 stepeni i peći na 15 minuta posle smanjite temperaturu na 180 stepeni na 30 minuta .
Prijatno😘
Comments
Post a Comment