Štrudla sa jabukama

Sastojci: 600 g Brašna 1 Kašičica soli 2 Žumanceta 3 Kašike ulja 250-300 ml Vode Za fil: 50 g Putera 250-300 gr Prezli 2,5 kg Neočišćenih jabuka 300 g Suvog grožđe 100 g Oraha 250 g Putera Cimet,300 gr šećera 50 gr Šećera u prahu Priprema: U činiju dodati 600 g brašna,1 kašičicu soli,2 žumanca,2 kašike ulja,250-300 ml vode zamesiti testo podeliti na 3 jufkice prekriti folijom i ostaviti da odstoje 40 minuta da bi se opustile da možete lepo da razvučete testo.Jabuke očistiti i potopiti sa limunom da jabuke ne potamne.U tiganj staviti puter da se otopi pa dodati 250-300 gr prezle ispržiti da dobiju braon žutu boju ali da ne izgore .Nakon sat vremena narezane jabuke staviti u činiju dodati cimet koliko volite,dodati orahe i sjediniti .Prvu jufkicu staviti na pobrašnjenu površinu i razvucite oklagijom po celoj kori premažite puter ili margarin ili ulje zatim presaviti obe strane opet nanesite malo putera stavite jednu trećinu prezle a drugi deo šećer a onda ćete uzeti fil od jabuka pa uvijati lagano rolat zatim uzmite pleh obložen pek papirom isto tako ćete uraditi i sa druge dve jufke preostalim puterom ili margarinom zaliću štrudlu rernu sam uključila na 200 stepeni i peći na 15 minuta posle smanjite temperaturu na 180 stepeni na 30 minuta . Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru