Lažna mađarica
Sastojci:
1 Pakovanje rozen kora
Krema:
1 L Mleka
3 Pudinga od čokolade
200 g Šećera
Aroma po želji
100 g Čokolade za kuvanje
Glazura:
100 g Čokolade za kuvanje
3 Kašike ulja
2 Kašike mleka
Priprema:
U činiju sipati 8 dl mleka za kuhanje a 2 dl ćemo ostaviti za mešanje pudinga u 8 dl mleka stavljamo 200 g šećera i stavićemo da prokuva.Sada ćemo staviti 3 pudinga od čokolade i 2 dl mleka to ćemo da promešamo dodaćemo aromu orašastih plodova i sipati u provrelo mleko u skuvanu kremu dodaćemo 200 g margarina i 100 g čokolade potopiti da malo omekša pa ćemo da sve lepo sjedinimo da nam se margarin istopi.Kada smo kremu umutili mazati tako vruću na kolač.Na tacnu staviti kalup i staviti 1 rozen koru naneti kremu po 4-5 kašika smese razmazati pa staviti drugu koru i sve tako sve redom dok imate smese zadnju koru ne premazujete.Staviti nešto preko da zaštitite korice i ostavimo 2 sata da nam se prohladi.Kad nam se kolač već progladio .Sada ćemo spremiti glazuru.Na 100 g čokolade za kuhanje stavićemo,3 kašike ulj,2 kašike mleka istopiti na ringli .Pa naneti glazuru na kolač koji se prohladio ostavimo oko sat dva da se glazura lepo stegne.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment