Ukusno i dekorativno predjelo!Jogurt predjelo
Sastojci:
500 ml Jogurta
150 g Majoneza
Kašičica soli
50 g Želatina
15 Kašika vode
3 Kuhana jaja
200 g Kuvane šargarepe
200 g Salame po izboru
200 g Gauda sira ili po izboru
200 g Kiselih krastavaca
Priprema:
Očistiti 200 g šargarepe .Oprati,preliti vodom i staviti da se skuva,3 jaja preliti vodom i staviti da se kuvaju.Za to vreme naseckati sledeće sastojke.200 g kiselih krastavaca iseckati,200 g salame po izboru naseckati,200 g gauda sira po izboru naseckati,200 g skuvane šargarepe iseckati,3 kuvana jaja iseckati .15 g želatina preliti sa hladnom vodom promršati i ostaviti da nabubri.Nabubreli želatin prebaciti u šerpu.Preliti sa jogurtom koji uzimamo od 500 ml izmešati staviti na laganu temperaturu da se želatin rastopi ne treba prokuvati .Kad se želatin u podpunosti otopi,skinuti sa ringle nastaviti mešajući dodavati preostali jogurt ,dodati 150 g majoneza sve dobro izmešati.Pa dodati sve naseckane sastojke sve izmešati .Razliti u posudu po želji koje obložimo prozirnom folijom sipati smesu pa odložiti u frižider najmanje 4 sata.Drugi ću deo spakovati u okruglu posudu i sjeći kao tortu.Nakon 4 sata izvaditi iz kalupa i seći.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment