Ukusno i dekorativno predjelo!Jogurt predjelo

Sastojci: 500 ml Jogurta 150 g Majoneza Kašičica soli 50 g Želatina 15 Kašika vode 3 Kuhana jaja 200 g Kuvane šargarepe 200 g Salame po izboru 200 g Gauda sira ili po izboru 200 g Kiselih krastavaca Priprema: Očistiti 200 g šargarepe .Oprati,preliti vodom i staviti da se skuva,3 jaja preliti vodom i staviti da se kuvaju.Za to vreme naseckati sledeće sastojke.200 g kiselih krastavaca iseckati,200 g salame po izboru naseckati,200 g gauda sira po izboru naseckati,200 g skuvane šargarepe iseckati,3 kuvana jaja iseckati .15 g želatina preliti sa hladnom vodom promršati i ostaviti da nabubri.Nabubreli želatin prebaciti u šerpu.Preliti sa jogurtom koji uzimamo od 500 ml izmešati staviti na laganu temperaturu da se želatin rastopi ne treba prokuvati .Kad se želatin u podpunosti otopi,skinuti sa ringle nastaviti mešajući dodavati preostali jogurt ,dodati 150 g majoneza sve dobro izmešati.Pa dodati sve naseckane sastojke sve izmešati .Razliti u posudu po želji koje obložimo prozirnom folijom sipati smesu pa odložiti u frižider najmanje 4 sata.Drugi ću deo spakovati u okruglu posudu i sjeći kao tortu.Nakon 4 sata izvaditi iz kalupa i seći. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru