Vanila kocke

Sastojci za biskvit: 6 Jaja 200 g Šećera 6 Kašika vode 100 g Brašna 70 g Gustina 1 Puding od vanile 1 Prašak za pecivo 600 ml Mleka za zalivanje biskvit Fil: 3 Pudinga od vanile 1 Kašika gustina 10 Kašika šećera 2 Jaja 1 L Mleka 100 g Bele čokolade 250 g Maslaca ili margarina Dekoracija: Šlag Priprema: Za biskvit razdvojiti 6 belanjaca i žumanaca mutiti belanjca ,dodati 200 g šećera u umućena belanjca i šećer postepeno dodavati 6 žumanaca ,6 kašika vode ,100 g brašna ,70 g gustina ,1 puding od vanile ,1 prašak za pecivo.Sve lagano sjediniti .Smesu prebacite u pleh obložen pek papirom 30×20 cm.180 stepeni oko 25 minuta.Pečeni biskvit uzvadite iz pleha skinuti papir .Ostavite da se ohladi. Za fil: Pripremite 3 pudinga od vanile,1 kašike gustina ,10 kašika šećera,2 jaja.Malo mleka koje se uzme od 1 litre.Ostatak mleka stavite da prokuha .Sve dobro umutite da nema grudvica .Kad mleko prokuha skinuti ga sa ringle.Umešati pripremljenu smesu i vratiti na ringlu.Mešati dok se ne dobije gusta smesa.Odmah u vruć puding dodati 100 g bele čokolade mešati dok se čokolada ne otopi prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.Ohlađeni biskvit prerezati na dva dela.Umutiti 250 g maslaca ili margarina postepeno dodavati ohlađen puding .Fil je spreman .Biskvit preliti sa 300 ml mleka .Naneti polovinu fila poravnati.Preko fila staviti drugi biskvit preliti sa 300 ml mleka naneti drugu polovinu fila.Kolač dobro ohladiti u frižideru,najbolje preko noći.Odstraniti kalup i seći kolač. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru