Bela puter torta

Sastojci: 200 g Džema od jagoda Za koru: 6 Jaja 200 g Marcipana 100 g Šećera u prahu 2 Kašičice arome za kolače od vanile 150 g Brašna Pola kesice praška za pecivo Za krem: 0,5 L Mleka 3 Kašike šećera 1 Kesica pudinga od vanile 125 g Putera 100 g Bele čokolade Za dekoraciju: Kesica šlaga Sveže jagode Pripreme: Dobro umutiti omekšali marcipan sa šećerom u prahu i aromom za kolače,pa u to dodajte jedno po jedno žumance.Odvojeno umutite sneg od belanjaca i lagano mešanjem sjedinite obe smese.Pecite u podmazanom kalupu oko 50 minuta na 180 stepeni.U zaslađenom mleku skuvajte puding s narendanom belom čokoladom,a kada se puding ohladi,umešajte umućeni puter.Koru polovine,pa oba dela namažite džemom od jagoda.Nafilujte polovinom fila,preko toga stavite drugu koru,stranom koja je namazana džemom,pa celu tortu premažite preostalim filom i ukrasite šlagom i jagodama. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru