Bela puter torta
Sastojci:
200 g Džema od jagoda
Za koru:
6 Jaja
200 g Marcipana
100 g Šećera u prahu
2 Kašičice arome za kolače od vanile
150 g Brašna
Pola kesice praška za pecivo
Za krem:
0,5 L Mleka
3 Kašike šećera
1 Kesica pudinga od vanile
125 g Putera
100 g Bele čokolade
Za dekoraciju:
Kesica šlaga
Sveže jagode
Pripreme:
Dobro umutiti omekšali marcipan sa šećerom u prahu i aromom za kolače,pa u to dodajte jedno po jedno žumance.Odvojeno umutite sneg od belanjaca i lagano mešanjem sjedinite obe smese.Pecite u podmazanom kalupu oko 50 minuta na 180 stepeni.U zaslađenom mleku skuvajte puding s narendanom belom čokoladom,a kada se puding ohladi,umešajte umućeni puter.Koru polovine,pa oba dela namažite džemom od jagoda.Nafilujte polovinom fila,preko toga stavite drugu koru,stranom koja je namazana džemom,pa celu tortu premažite preostalim filom i ukrasite šlagom i jagodama.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment