Buhtle

Sastojci: 500 g Brašna 1 Kocka kvasca 1 Jaje 2 Žumanceta 100 g Maslaca 5 Kašika šećera 300 ml Mleka 1/2 Kašičica soli Domaći džem po potrebi 100 g Otopljenog maslaca Šećer u prahu Priprema: U posudu sipajte toplo mleko,dodajte malo šećera,kvasac i malo brašna,pa promešajte da se kvasac rastvori i ostavite na toplom mestu da zapeni.U posudu za mešanje stavite brašno,dodajte nadošli kvasac,jaje,so,šećer.Zamešeno testo ostavite da naraste,izručite na pobrašnjenu dasku i razvijte u praugaonik,pa urolajte dužom stranom i secite na komade širine dva prsta.Svaki komad rastanjite i punite džfmom.Oblikujte testo kao knedlu,svaku umočite u rastopljeni maslaci ređajte u pleh sa malim razmakom.Buhtle premažite umućenim žumancima,ostavite ih još pola sata na toplom,pa pecite oko 35 minuta na 180 stepeni.Mleko pospite šećerom u prahu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru