Buhtle
Sastojci:
500 g Brašna
1 Kocka kvasca
1 Jaje
2 Žumanceta
100 g Maslaca
5 Kašika šećera
300 ml Mleka
1/2 Kašičica soli
Domaći džem po potrebi
100 g Otopljenog maslaca
Šećer u prahu
Priprema:
U posudu sipajte toplo mleko,dodajte malo šećera,kvasac i malo brašna,pa promešajte da se kvasac rastvori i ostavite na toplom mestu da zapeni.U posudu za mešanje stavite brašno,dodajte nadošli kvasac,jaje,so,šećer.Zamešeno testo ostavite da naraste,izručite na pobrašnjenu dasku i razvijte u praugaonik,pa urolajte dužom stranom i secite na komade širine dva prsta.Svaki komad rastanjite i punite džfmom.Oblikujte testo kao knedlu,svaku umočite u rastopljeni maslaci ređajte u pleh sa malim razmakom.Buhtle premažite umućenim žumancima,ostavite ih još pola sata na toplom,pa pecite oko 35 minuta na 180 stepeni.Mleko pospite šećerom u prahu.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment