Citrusni losos
Sastojci:
1 Pomorandža
2 Limuna
1,2 kg Očišćenog lososa (bez glava)
2 Kašike balzamiko sirćeta
So,biber
Priprema:
Narandžu i jedan limun isecite na kriške,a drugi limun na kriške koje potom treba da prepolovite.Losos operite,oljuštite i na jednoj strani isecite nekoliko rezova dubine 3 cm.Spolja i iznutra ga poprskajte sirćetom,posolite i pobiberite.Stavite ga isečenom stranom nagore na jako nauljen komad debljine aluminijumske folije,a zatim unutra stavite kriške limuna i narandže.Gurnite kriške limuna u spljošnjene proreze.Umotajte foliju,dobro zatvorite i pecite na zagrejanom roštilju 25 minuta.Okrenite ga povremeno.Losos je gotov kada možete bez poteškoća da izvučete leđno perje.Uz ribu,gostima ponudite salatu od pirinča ili kus-kusa
Prijatno😘
Comments
Post a Comment