Ćufte na italijanski način

Sastojci: 1 Pakovanje špageta Za ćufte: 500 g Junećeg mlevenog mesa 1 Šolja krupnih prezli 1 Glavica crnog luka 3 Čena belog luka 1 Jaje 3 Kašike rendanog parmezana So,biber Maslinovo ulje,peršun ,bosiljak Za sos 500 ml Gustog paradajza 1 Veća glavica crnog luka 2 Čena belog luka Maslinovo uljeItalijanska mešavina začina(bosiljak,majčina dušica,origano),čili po želji Priprema: U činiju sjedinite prezle,narendan crni luk i propasiran beli luk.Dodajte meso,parmezan i sve ostale sastojke osim ulja,pa sve dobro izmesite rukama.Od smese oblikujte ćuftice ujednačene veličine i pržite ih na zagrejanom maslinovom ulju.Dok se ćuftice prže,povremeno protresite tiganj da se sa svih strana lepo zapeku,ali ne sa svim.Prebacite ih na tanjir,pa u isti tiganj dodajte još malo maslinovog ulja i propržite crni i beli luk.Dodajte ostale sastojke i krčkajte na umerenoj temperaturi.Kada se sos lepo zgusne,ubacite ćufte i kuvajte oko 10 minuta.Začinite po ukusu.Servirajte sa skuvanim špagetama. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru