Ćufte na italijanski način
Sastojci:
1 Pakovanje špageta
Za ćufte:
500 g Junećeg mlevenog mesa
1 Šolja krupnih prezli
1 Glavica crnog luka
3 Čena belog luka
1 Jaje
3 Kašike rendanog parmezana
So,biber
Maslinovo ulje,peršun ,bosiljak
Za sos
500 ml Gustog paradajza
1 Veća glavica crnog luka
2 Čena belog luka
Maslinovo uljeItalijanska mešavina začina(bosiljak,majčina dušica,origano),čili po želji
Priprema:
U činiju sjedinite prezle,narendan crni luk i propasiran beli luk.Dodajte meso,parmezan i sve ostale sastojke osim ulja,pa sve dobro izmesite rukama.Od smese oblikujte ćuftice ujednačene veličine i pržite ih na zagrejanom maslinovom ulju.Dok se ćuftice prže,povremeno protresite tiganj da se sa svih strana lepo zapeku,ali ne sa svim.Prebacite ih na tanjir,pa u isti tiganj dodajte još malo maslinovog ulja i propržite crni i beli luk.Dodajte ostale sastojke i krčkajte na umerenoj temperaturi.Kada se sos lepo zgusne,ubacite ćufte i kuvajte oko 10 minuta.Začinite po ukusu.Servirajte sa skuvanim špagetama.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment