Francuska pita

Sastojci: 250 g Lisnatog testa Za fil od voća: 500 g Jagoda ili nekog drugog voća 100 g Šećera 200 ml Vode 1 Puding od vanile 1 Kašika gustina Za beli fil: 500 ml Slatke pavlake 250 g Krem sira 100 g Bele čokolade Priprema: Odmrznite testo,rastanjite ga i podelite na tri dela,izbockajte ih viljuškom,pa svaki ispecite na prevrnutom plehu obloženom papirom za pečenje.Prokuvajte jagode,šećer i 100 ml vode.Ostatak vode pomešajte s pudingom i gustinom,pa ih dodajte jagodama i dobro promešajte.Kada počne da se zgušnjava,sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.Umutite pavlaku.Pomešajte sir i rastopljenu čokoladu,pa dodajte umućenu pavlaku i lagano mešajte varjačom.Stavite prvu koru,sos od voća,beli fil.Pre služenja ostavite u frižideru da se dobro ohladi i pospite seckanim bademom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru