Francuska pita
Sastojci:
250 g Lisnatog testa
Za fil od voća:
500 g Jagoda ili nekog drugog voća
100 g Šećera
200 ml Vode
1 Puding od vanile
1 Kašika gustina
Za beli fil:
500 ml Slatke pavlake
250 g Krem sira
100 g Bele čokolade
Priprema:
Odmrznite testo,rastanjite ga i podelite na tri dela,izbockajte ih viljuškom,pa svaki ispecite na prevrnutom plehu obloženom papirom za pečenje.Prokuvajte jagode,šećer i 100 ml vode.Ostatak vode pomešajte s pudingom i gustinom,pa ih dodajte jagodama i dobro promešajte.Kada počne da se zgušnjava,sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.Umutite pavlaku.Pomešajte sir i rastopljenu čokoladu,pa dodajte umućenu pavlaku i lagano mešajte varjačom.Stavite prvu koru,sos od voća,beli fil.Pre služenja ostavite u frižideru da se dobro ohladi i pospite seckanim bademom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment