Klasične lazanje

Sastojci: 250 g Testenine za lazanje 40 g Kačkavalja Za bešamel sos: 80 g Kačkavalja 500 ml Mleka 100 g Brašna 60 ml Ulja ,so Za bolonjeze sos: 350 g Mlevenog mesa 250 g Paradajz pirea 250 ml Soka od paradajza ,po kašičica-origana Suvi biljni začin Majčina dušica Biber,bosiljak,so Priprema: Za bešamel sos zagrejte ulje u posudu i,uz mešanje,dodajte brašno.Pržite nekoliko minuta,pa postepeno dodajte mleko.Posolite dodajte,sir i nastavite da mešate dok brašno ne postane žućkasto.Za bolonjeze sos na zagrejanom ulju izdinstajte meso,pa dodajte sok od paradajza i paradajz pire.Prokuvajte,začinite,pa kuvajte desetak minuta.U posudu sipajte ulje,poređajte testo,bešamel sos,bolonjez sos,pa ponavljajte postupak dok ne potrošite materijal.Ako na ambalaži nije naznačeno drugačije,testo za lazanje skuvajte.Lazanje pecite na 220 stepeni i pred kraj pečenja pospite sa sirom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru