Klasične lazanje
Sastojci:
250 g Testenine za lazanje
40 g Kačkavalja
Za bešamel sos:
80 g Kačkavalja
500 ml Mleka
100 g Brašna
60 ml Ulja ,so
Za bolonjeze sos:
350 g Mlevenog mesa
250 g Paradajz pirea
250 ml Soka od paradajza ,po kašičica-origana
Suvi biljni začin
Majčina dušica
Biber,bosiljak,so
Priprema:
Za bešamel sos zagrejte ulje u posudu i,uz mešanje,dodajte brašno.Pržite nekoliko minuta,pa postepeno dodajte mleko.Posolite dodajte,sir i nastavite da mešate dok brašno ne postane žućkasto.Za bolonjeze sos na zagrejanom ulju izdinstajte meso,pa dodajte sok od paradajza i paradajz pire.Prokuvajte,začinite,pa kuvajte desetak minuta.U posudu sipajte ulje,poređajte testo,bešamel sos,bolonjez sos,pa ponavljajte postupak dok ne potrošite materijal.Ako na ambalaži nije naznačeno drugačije,testo za lazanje skuvajte.Lazanje pecite na 220 stepeni i pred kraj pečenja pospite sa sirom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment