Lazanje s paradajzom
Sastojci:
500 g Kora za lazanje
Za bešamel sos
50 g Maslaca
50 g Brašna
750 ml Mleka
So,muškatni orah
Za sos od paradajza i šargarepe
1 Glavica crnog luka
Malo maslinovog ulja
Čen belog luka
200 g Korena celera
300 g Paradajza-svežeg ili iz konzerve
2 Šargarepe
100 g Tvrdog sira
1 Kašičica origana,biber
Malo peršuna
Priprema:
Za bešamel sos napravite svetlu zapršku od maslaca i brašna,dodajte mleko i kuvajte mešajući oko 5 minuta.Začinite solju i muskatnim orahom.Za sos od paradajza propržite naseckani luk na malo maslinovog ulja.Dodajte sitno narendan celer i šargarepu ,usitnjen čen belog luka i dinstajte nalivajući vodom.Kada sve omekša,dodajte paradajz i začine.Kuvajte još pola sata na blagoj temperaturi.Slažite lazanje u vatrostalnu posudu,pa na svaki red rasporedite bešamel,sos od paradajza i narendani sir.Pecite 30-40 minuta na 150 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment