Lazanje s paradajzom

Sastojci: 500 g Kora za lazanje Za bešamel sos 50 g Maslaca 50 g Brašna 750 ml Mleka So,muškatni orah Za sos od paradajza i šargarepe 1 Glavica crnog luka Malo maslinovog ulja Čen belog luka 200 g Korena celera 300 g Paradajza-svežeg ili iz konzerve 2 Šargarepe 100 g Tvrdog sira 1 Kašičica origana,biber Malo peršuna Priprema: Za bešamel sos napravite svetlu zapršku od maslaca i brašna,dodajte mleko i kuvajte mešajući oko 5 minuta.Začinite solju i muskatnim orahom.Za sos od paradajza propržite naseckani luk na malo maslinovog ulja.Dodajte sitno narendan celer i šargarepu ,usitnjen čen belog luka i dinstajte nalivajući vodom.Kada sve omekša,dodajte paradajz i začine.Kuvajte još pola sata na blagoj temperaturi.Slažite lazanje u vatrostalnu posudu,pa na svaki red rasporedite bešamel,sos od paradajza i narendani sir.Pecite 30-40 minuta na 150 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru