Moderna ačka pita

Sastojci za testo: 650 ml Vode 10 g Kvasca 1 kg Brašna tip 400 65 g Šećera 20 g Soli Za fil: 400 g Spanaća 200 g Tvrdog sira 2 Struka mladog belog luka Maslac,maslinovo ulje,so,biber Priprema: Za testo pomešajte mlaku vodu,so,šećer i kvasac.Neprekidno mešajući,dodajte brašno.Testo ostavite da odstoji najmanje jedan sat,a nakon toga ga podelite na četiri jufke i tanko rastanjite.Preko testa stavite obareni spanać,pasirani beli luk,a na kraju naspite rendanim sirom.Pecite desetak minuta na 250 stepeni.Kad se ispeče,pitu prelijte sa malo maslinovog ulja. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru