Pasta sa spanaćem,sirom i orasima
Sastojci:
2 Kašike maslinovog ulja
1 Mali luk sitno isečen
300 g Testenine
150 g Gorgonzole
50 g Grubo seckanih oraha
900 ml Vrućeg povrtnog temeljca
100 g Listova mladog spanaća
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na umerenoj vatri.Dodajte luk i lagano pržite oko pet minuta dok ne omekša i poprimi zlatnu boju.Sipajte temeljac u šerpu i ostavite da provri.Umešajte testeninu,pa dodajte gorgonzolu i dobro promešajte dok se sir ne otopi.Dodajte seckane orahe i kuvajte ne poklopljeno na umerenoj vatri 12-15 minuta,povremeno mešajući,dok testenina ne postane al dente.Umešajte spanać i kuvajte testeninu još tri minuta dok spanać ne uvene.Začinite sveže mlevenim biberom i odmah poslužite.Ako vam se čini da je sos pregust,a testenina još nije al dente,dodajte još malo temeljca.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment