Pita sa šampinjonima i sojom
Sastojci:
500 g Tankih kora za pitu
Za nadev:
2 Srednje glavice crnog luka
500 g Krompira
150 g Soinih ljuspica
400 g Šampinjona,so
Biber po potrebi
Malo ulja
Za preliv:
100 ml Ulja
250 ml Piva
Za posipanje:
Malo susama
Malo rendanog posnog kačkavalja
Priprema:
Sojine ljuspice predhodno potopite u vrelu vodu i ostavite da malo odstoje.Posle toga ih ocedite od tečnosti za dalju upotrebu.Crni luk sitno naseckajte,pa ga propržite na malo ulja dok ne postane staklast.Dodajte rendan svež krompir,kao i oceđene sojine ljuspice.Propržite malo sve zajedno,a zatim dodajte i seckane sveže šampinjone.Sve zajedno dinstajte dok ne ispari tečnost.Po ukusu posolite i pobiberite,sklonite sa vatre i malo prohladite.U podmazan pleh stavite dve kore sa širih strana tako da im polovine vire van,a zatim stavite dve kore na dno,pa rasporedite malo pripremljenog nadeva.Ponovo stavite koru,pa nadev i ponavljajte postupak dok se ne utroši sav materijal.Poslednju koru ne filujte,a kore koje vire preklopite preko nje.Sjedinite pivo i ulje.Pitu pre pečenja isecite na željene parčiće,pa je zalijte mešavinom piva i ulja.Pecite na 35-40 minuta na 200 stepeni.Na polovini pečenja pospite rendanim kačkavaljem i susamom,pa dopecite i pre služenja ohladite.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment