Prolećni tiramisu

Sastojci: 400 g Piškota 4 Jajeta 200 g Šećera 2 Vanilin šećera 500 g Maskarponea 250 ml Slatke pavlake 600 g Jagoda 100 ml Ruma 1 Limun Za dekoraciju: Rendana čokolada Jagode,listići nane Priprema: Mutite žumance sa šećerom,vanilin šećerom i kriškom hladne vode dok ne posvetle.Dodajte maskarpone,pa slatku pavlaku mutite i lagano umešajte u krem od sira i žumanaca.Od belanjaca i tri kašike šećera ulupajte čvrst sneg,pa i njega lagano umešajte u krem stavite u frižider.Operite jagode i polovinu izmiksujte štapnim mikserom.U to dodajte sok od limuna i rum.Sve blago zagrejte i umočite piškote.Zavisno od veličine,preostale jagode,isecite na kriške ili listiće.U čaše ili veću vatrostalnu činiju sipajte malo fila,pa preko toga ređajte natopljene piškote ,cele ili izlomljene na komadiće,i jagode.Tako radite naizmenično,a na kraju ukrasite rendanom čokoladom,jagodama ili listićima nane. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru