Prolećni tiramisu
Sastojci:
400 g Piškota
4 Jajeta
200 g Šećera
2 Vanilin šećera
500 g Maskarponea
250 ml Slatke pavlake
600 g Jagoda
100 ml Ruma
1 Limun
Za dekoraciju:
Rendana čokolada
Jagode,listići nane
Priprema:
Mutite žumance sa šećerom,vanilin šećerom i kriškom hladne vode dok ne posvetle.Dodajte maskarpone,pa slatku pavlaku mutite i lagano umešajte u krem od sira i žumanaca.Od belanjaca i tri kašike šećera ulupajte čvrst sneg,pa i njega lagano umešajte u krem stavite u frižider.Operite jagode i polovinu izmiksujte štapnim mikserom.U to dodajte sok od limuna i rum.Sve blago zagrejte i umočite piškote.Zavisno od veličine,preostale jagode,isecite na kriške ili listiće.U čaše ili veću vatrostalnu činiju sipajte malo fila,pa preko toga ređajte natopljene piškote ,cele ili izlomljene na komadiće,i jagode.Tako radite naizmenično,a na kraju ukrasite rendanom čokoladom,jagodama ili listićima nane.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment