Salata u posnim susam korpicama

Sastojci za korpice: 300 g Brašna 100 ml Ulja 50 ml Gazirane mineralne vode 150 g Proprženog susama 1 Kesica praška za pecivo 1 Kašičica soli Za salatu 500 g Skuvanog kukuruza šećerca 250 g Skuvanog graška 1 Konzerva tunjevine 150 g Mariniranih šampinjona 100 g Posnog majoneza 5 Kašika kečapa,so Priprema: Od navedenih sastojaka za korpice dobro zamesite tvrđe testo.Rukama kidajte testo i oblikujte kuglice,a zatim je stavite na metalnu modlicu i formirajte prstima korpicu.Formirane korpice ređajte na pleh za pečenje.Korpice pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Ostavite ih da se ohlade,pa izvadite iz modlica,mada se mogu izvaditi i dok su još veuće.To zavisi od vas i broja modlica koje imate.Za salatu izmešajte sve potrebne sastojke i ovom smesom punite ohlađene korpice. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru