Salata u posnim susam korpicama
Sastojci za korpice:
300 g Brašna
100 ml Ulja
50 ml Gazirane mineralne vode
150 g Proprženog susama
1 Kesica praška za pecivo
1 Kašičica soli
Za salatu
500 g Skuvanog kukuruza šećerca
250 g Skuvanog graška
1 Konzerva tunjevine
150 g Mariniranih šampinjona
100 g Posnog majoneza
5 Kašika kečapa,so
Priprema:
Od navedenih sastojaka za korpice dobro zamesite tvrđe testo.Rukama kidajte testo i oblikujte kuglice,a zatim je stavite na metalnu modlicu i formirajte prstima korpicu.Formirane korpice ređajte na pleh za pečenje.Korpice pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Ostavite ih da se ohlade,pa izvadite iz modlica,mada se mogu izvaditi i dok su još veuće.To zavisi od vas i broja modlica koje imate.Za salatu izmešajte sve potrebne sastojke i ovom smesom punite ohlađene korpice.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment