Slani rolat za večeru ili kao predjelo
Sastojci:
6 Jaja
Ravna kašičica soli
200 ml Jogurta
200 ml Vode
100 ml Ulja
500 g Kora(7 kora u jedan rolat
Nadev:
500 g Sitnog sira
200 g Kisele pavlake
Prstohvat soli
150 g Šunkarice
3 Kisela krastavčića
100 g Kulena
1 Kašika ajvara
Priprema:
Pravimo prvo premaz za kore.Ulupati jaja sa solju,pa dodati ulje,vodu i jogurt i mešati dok se sve ne poveže.Podeliti kore na dva dela obično u paketu s enalazi 14-16 kora,a u jedan rolat ide 7 kora,ukoliko su tanke može i 8.Podeliti i prelaz na 2 dela.Uključite rernu na 200 stepeni.U pleh od rerne staviti papir za pečenje i preko prvu koru,preliti sa pola kutlače preliva i premazati,tako slagati kore jednu na drugu premazujući prelivom dok ne potrošimo prvi deo kora,prvi deo preliva.Preliv aima dovoljno,nemojte štedeti.Maže se i gornja kora koju na kraju pospemo po želji susamom ili lanom.Peći 15-20 minuta,ne sme da vam bude pečenija jer nećete lako moći da je savijete.Ja sam rekla 17.Na kraju pečenja dobijete kori za slani rolat.Pečenu koru staviti na krpu zajedno sa papirom.Sa onaj vreli deo uhvatite koru i okrenite je naopako pa uvijete sve zajedno sa papirom,pa onda sve zajedno sa krpom.Ostaviti da se hladi.Dok se kore peku vi napravite nadev.Pomešati sir,pavlaku i so i promešati.Podeliti na 2 dela.U jedan staviti narendanu šunkaricu i krastavčiće,a u drugi deo staviti kašiku ajvara i iseckan kulen.Po želji možete da pravite i drugačije nadeve,ovo je samo primer.Kad se sve ohladi jednim nadevom namažite koru,a drugim nadevom drugu i sve ponovo u papir zavijete.Držati u frižideru,u papiru do poslužfnja.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment