Starinske faširane šnicle
Sastojci:
500 g Mešanog mlevenog mesa
3 Kriške starog hleba
Malo mleka
1 Glavica crnog luka
2 Čena belog luka
Biber po ukusu
Suvi biljni začin,1 jaje
100 g Prezli,ulje za prženje
Priprema:
Ako je korica hleba deblja,skinite je i potopite sredinu hleba u mleko.U činiju stavite meso i kad se hleb dobro natopi mlekom,blago ga ocedite i dodajte u činiju.Crni i beli luk iseckajte što sitnije,pa dodajte mesu i hlebu zajedno sa jajetom.Blago sve začinite i dobro rukom izgnječite smesu.Ako je previše vlažna,dodajte toliko prezli da dobijete kompaktnu smesu.Dobro je da ovako pripremljenu smesu ostavite u frižideru 15 minuta,15-30 minuta,zavisno od toga koliko imate vremena.U tiganj sipajte ulje i zagrejte na srednjoj temperaturi.Dok se ulje greje,rukom oblikujte faširane i u svaku uvaljajte u prezle i stavljajte da se na laganoj vatri prže ravnomerno,sa obe strane.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment