Alfredo s piletinom
Sastojci:
300 g Taljatela
300 g Pilećeg filea
200 ml Pavlake za kuvanje
100 g Rendanog parmezana
50 g Maslaca
2 Čena belog luka
So po ukusu
Biber po ukusu
Sušeni peršun za posipanje
Priprema:
Skuvajte pastu.Na srednjoj vatri otopite maslac u velikom tiganju.Dodajte sitno seckani beli luk u tiganj i pržite ga nekoliko minuta.Dodajte isečene pileće filete u tiganj.Pržite ih oko 5-7 minuta dok ne budu skroz ispečeni i dobiju lepu zlatno smeđu boju.Dodajte pavlaku za kuvanje u tiganj.Promešajte sve sastojke u tiganj.Pomešajte sve sastojke da bi se sjedinili.Dodajte rendani parmezan u tiganj.Nastavite da mešate dok se parmezan ne istopi i sos ne postane kremast.Posolite i pobiberite sos po ukusu.Dodajte taljatele i dobro promešajte.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment