Čizburger makarone
Sastojci:
1/2 kg Mlevenog mesa
1 Konzerva seckanog paradajza
2 Šolje goveđe supe
1 Šolja makarona
2 Kašike putera
2 Kašike brašna
2/4 Šolje mleka
1 Šolja rendanog kačkavalja
So,biber,začin po želji
Priprema:
Mleveno meso ispržite sa svih strana,treba da potamni i ispari tečnost.Začinite po želji i ukusu,pa propržite još malo.Dodajte paradajz,supu i makarone.Zagrejte dok ne provri,a onda smanjite temperaturu i pustite da se krčka oko 14 minuta.U drugoj šerpi otopite puter,pa dodajte brašno i mešajte sve vreme.Kuvajte to na srednjoj temperaturi oko 5 minuta,dok ne dobije lep miris i ne krene da tamni.Zatim dodajte mleko i neprestalno mešajući sačekajte da provri.Kuvajte dok ne postane gušće i dok se ne izgube sve grudvice.Sklonite s vatre,i ubacite unutra rendani sir.Dobro promešajte,dok se sav kačkavalj ne otopi.Mešavinu sa sirom sipajte preko već spremljenih makarona i sjedinite.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment