Čizburger makarone

Sastojci: 1/2 kg Mlevenog mesa 1 Konzerva seckanog paradajza 2 Šolje goveđe supe 1 Šolja makarona 2 Kašike putera 2 Kašike brašna 2/4 Šolje mleka 1 Šolja rendanog kačkavalja So,biber,začin po želji Priprema: Mleveno meso ispržite sa svih strana,treba da potamni i ispari tečnost.Začinite po želji i ukusu,pa propržite još malo.Dodajte paradajz,supu i makarone.Zagrejte dok ne provri,a onda smanjite temperaturu i pustite da se krčka oko 14 minuta.U drugoj šerpi otopite puter,pa dodajte brašno i mešajte sve vreme.Kuvajte to na srednjoj temperaturi oko 5 minuta,dok ne dobije lep miris i ne krene da tamni.Zatim dodajte mleko i neprestalno mešajući sačekajte da provri.Kuvajte dok ne postane gušće i dok se ne izgube sve grudvice.Sklonite s vatre,i ubacite unutra rendani sir.Dobro promešajte,dok se sav kačkavalj ne otopi.Mešavinu sa sirom sipajte preko već spremljenih makarona i sjedinite. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru